onsdag 24 september 2014

Vårt hus!

Varför gör man inte på rätt sätt från början? Trots att vi påpekat att alla mått vi har bör redovisas i bygglovet så säger man att det inte är nödvändigt. Men så visar det sig att det visst behövs. Tröttsamt. 

Fick nya ritningar hemskickade igår men dessa är ju fortfarande inte korrekta trots flera genomgångar. Suck! Ch har återigen fått lägga tid på att rita upp vad som är fel på ritningarna. 

Här är ritningarna på vårt hus. Högst upp är baksidan där entrédörren ligger. För att få bäst placering av hus så ligger ingången på baksidan av tomten. Under är kortsidan som grannen ser. Det stora fönsterpartiet är skjutdörrar från vardagsrum till altan. Tanken är att man ska kunna öppna upp helt under sommaren.

Detta är den andra kortsidan som kommer ligga mot berget. Mao ingen som kommer se förutom vi.

Detta är vad man kommer se om man står på framsidan. Själva gaveln kommer vara vardagsrummet. Där kommer det också vara högt till tak. Fönstren ville vi bara ha på ena sidan då jag ogärna vill ha någon som kan stå och se in bakom mig när jag sitter i soffan. Fönsterpartiet till vänster är vid kök och matsal. Utanför kommer en stor altan byggas.

Så här ser ritningen ut för bottenvåningen. 115 kvm. Öppen planlösning med kök, allrum, vardagsrum. Sen har vi ett arbetsrum som också får fungera som gästrum, wc, klädkammare, tvättstuga med groventré och så den vanliga hallen.

That's it! Övervåningen visar jag senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar