onsdag 17 september 2014

En liten paus i planeringen

Fullt upp de senaste två veckorna med jobb, lämningar, hämtningar. Fram och tillbaka för att hämta bil sen barn och sen hund. Vardagen mao.

Det har iaf resulterat i att vi inte pratat eller gjort så mkt gällande tomt och hus. Eller nu är det ju främst tomt och grund som gäller eftersom vi redan gjort klart beställningen av huset och inga ändringar kan göras. Det har iaf varit skönt med en liten paus.

Grundarbetet har jag faktiskt inte så mkt koll på. Det är olika höjder hit och dit och hänsyn ska tas till grannens höjd. Krångligt och tråkigt. Tur att C har koll.

Vi har angivit att vi vill packa upp hela tomten 50-70 cm. Sen kommer vi behöva göra en sluttning i och med att huset behöver stå ganska högt upp. Anledningen till att vi packar upp hela marken är för att vi vill ha en så plan yta som det bara går. Ingen nedförsbacke. Nu blir det ju lite backar här och var ändå men det är ju så tomten ser ut. Väldigt svårt att tänka sig in i hur det kommer se ut och vad som blir bäst. 

Ett tips till nästa gång: kalkylera kostnaden för tomt och grund rejält mkt högre än du från början räknat på. Det kostar skjortan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar