söndag 24 augusti 2014

Ikea, Tomtbesök, husmässan och flytt

Ibland kommer man på hur jobbigt det faktiskt är att flytta runt nu innan vi har ett färdigt hus. Trodde aldrig vi skulle göra detta med ett barn och en hund. Men man ska inte klaga, det har löst sig väldigt bra med mellanboenden. Men ändå, man bor lite temporärt och vi har ju fortfarande de mesta av våra prylar stationerade i en container. 

I lördags morse var det dags för flytt. Det gick rätt smidigt. Sen bar det iväg på födelsedagsfika och sen sov vi sista natten hos svärföräldrarna eftersom vi ännu inte hade färdiga sängplatser i nya lägenheten. Igår drog vi till Ikea och inhandlade diverse nödvändiga grejer. När man kommit hem så inser man ju dock att vi glömt hälften. Efter Ikea drog ut till tomten och mötte upp en grundläggare som tog en titt. Vi ska skicka honom lite ritningar och därefter ska han återkomma med en offert för vad jobbet skulle kosta. Efter det började det spöregna men vi var tvungna att ge oss ut till husmässan i Norsborg för att kolla på färg till huset. Vi vill ha en grå nyans och vi har hittat en där tidigare som vi behövde dubbelkolla. Dock inte så mycket vettigare efter besöket. Blöta och trötta hämtade vi upp de sista prylarna hos C:s föräldrar och åkte hem till vårt "nya" hem. Vi packade upp och fixade M:s rum så tt hon fick det lite mysigt iaf och slapp bo i det värsta flyttstöket. Blev bra, hon får ju ett eget rum och fick plats med alla hennes saker utan problem.

Tanken var att vi skulle göra TOLON idag men vi har inte fått svar på alla våra frågor så jag tror det blir försenat. När vi väl gjort TOLON vet vi den exakta summan vi ska betala till St Anna/låna av banken. När banken vet den summan kan de skriva på spärrförbindelsen och skicka till huslev. Och då äntligen kan huset beställas. Sen börjar nedräkningen till husleverans.

Nu är det ny vecka med jobb och allt vad det innebär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar