fredag 8 augusti 2014

Planering och ändringar

Stor del av semestern har gått åt till att planera huset med allt vad det innebär. Planera kök, göra fönsterändringar, kolla på golv, göra kalkyler, fasadändringar etc. 

Vid senaste mötet med vår kontakt på St Annas var vi tydliga med att vi ville lägga beställningen på huset innan bygglovet är godkänt. Detta för att processen dragit ut på tiden och vi vill tjäna in några veckor. Först var de tveksamma på att detta gick att göra men nu har vi fått bekräftat att det fungerar att göra så. Självklart står vi för risken om bygglovet inte skulle bli godkänt men i dagsläget är det inget som tyder på det då vi inte har några konstigheter med i bygglovet. 

Vi behöver beställa huset om ca tre veckor och innan måste spärrförbindelsen vara klar, har bankmöte den 18 augusti. Därför behöver det mesta vara klart och färdigjusterat till dess. Just nu är det kalkylerna till banken och köksplaneringen vi behöver bli klara med. 

Att kalkylera och göra allt tydligt för banken är inte det lättaste men det ger en ganska bra bild på hur allt kommer gå till och vad alla moment kostar. Dyyyrt är det.

Bottenvåningen är på 115 kvadratmeter. Väggfärg, takfärg, taklister, socklar, snickerifärg och övrigt målarmaterial såsom penslar, rollers mm. går på ca 19 000 kr. Helst av allt vill vi hyra in entreprenaden men vi måste se så att ekonomin går ihop annars får vi göra det själva. Kommer bli ett jäkla jobb men för att kunna göra de tillval vi vill och även få in bygget av övervåningen i kalkylen är det kanske så vi måste göra. Vi får se helt enkelt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar