tisdag 4 november 2014

Nu händer det grejer...

Oj, oj, oj. Eftersom jag ärligt talat, har noll koll på grundarbetet och det man behöver ordna innan man kan sätta igång så har Ch fullt upp nu. Han är verkligen grym som håller i trådarna. Alltså, det är sååå mkt! 





Nu vill vår grundkille köra igång redan på måndag och han behöver ha ritningar, ritningar som vi bett om men ännu inte fått från Västkuststugan. Varför skickar man inte ut allt som vi behöver direkt? De har ju gjort det här hur många gånger som helst. När de sätter igång med grunden behöver de också ha en plan avställningsyta på ca 80 kvm. Vi har ingen sån på vår tomt just nu, förutom där huset ska stå. Det är ju bara en stor lerhög typ. Tydligen så är det för svårt för kranen att ta sig fram pga marken så alternativen är att hyra en större kvarn eller att låta dem packa upp mark och då även göra en temporär avställningsyta. Att låta dem packa upp blir en ganska stor kostnad även om vi kommer kunna använda massan för att fylla ut resten av tomten senare. Jag vet inte vilket av alternativen det blir. 

Ett tips till alla som ska bygga hus från grund är att ha några sittningar med olika grundentreprenader och gå igenom hela processen. Vilka scenarion kan uppstå, vilka är alternativen, vad kostar det? Det känns som att det alltid tillkommer saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar