tisdag 11 november 2014

Ändring av takbalkar för att öppna till nock

Varje dag är det något nytt som händer. Vet inte om jag skrev det tidigare men i ena hörnan där grunden ska stå finns ett berg som är "lite i vägen". Först trodde vi att vi skulle bli tvungna att spränga såvida det inte gick att flytta fram huset. Nu har mark- och grundläggaren varit på tomten och sagt att man troligtvis kan hacka ner det. Superbra för oss då vi slipper ha sprängning som ett alternativ.

Idag skulle han som ska leverera vårt hus med kran träffa vår mark- och grundläggare för att gå igenom hur han behöver komma fram på tomten vid leveransen. Vi måste ju veta hur mkt vi kan göra med marken innan huset kommer. Tydligen hade krankillen tagit fel på dag och kommer nu först nästa mån. Men tror att vi kör igång iaf. Tiden börjar rinna iväg och vårt hus kommer om två månader. TVÅ MÅNADER!!!

Vi vill ju ha öppet till nock i allrummet på övervåningen. Idag fick vi reda på att med de takbalkar som är utritade kommer en öppen yta upp till nock helt förlora sin charm med tanke på att det då skulle finnas träbalkar i hela taket. Nu har vi gjort en ändring som visserligen kostar extra men som absolut är värd att göra. De tar bort fyra takbalkar och stärker upp med extra vid sidorna för att vi ska få den öppna yta vi vill åt. Det betyder att vi även kan få badrummet på övervåningen med öppen nock. Skitbra.


Här ser man takbaljarna som de skulle sitta från början.


Här ser man exakta mått.


Vi kan till och med se hur spikarna sitter. Hur coolt är inte det?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar